Royal FloraHolland onderzoekt bestaansrecht fysieke niche veiling Rijnsburg

Royal FloraHolland doet onderzoek naar de mogelijkheid van een fysieke niche veiling op locatie Rijnsburg. Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde: „Ik verwacht dat er ergens in de loop van dit half jaar een besluit over valt.”

Van Schilfgaarde geeft aan dat RFH in het verleden niet heel positieve ervaringen met heel specifieke niche veilingen, zoals de bloemistenklok in Naaldwijk. „Daar was onvoldoende koopkracht voor. Maar als wij een vorm kunnen vinden die niet interfereert in de prijsvorming en we echt een bepaalde groep kopers en kwekers kunnen helpen dan ben ik de eerste die daarover zegt: dat moeten we gaan doen.”

Royal FloraHolland reageert met het onderzoek op de suggestie van Flora Futura om het veilproces in Rijnsburg fysiek te laten plaatsvinden. Flora Futura leden Pieter Straathof en Jan de Boer spraken zich hier over uit. Ze zijn bang dat er veel kleine en middelgrote kopers en kleine kwekers verdwijnen als de drie exportvestigingen volledig overgaan op landelijk veilen.

30 klokken tegelijk?

Ook de lijnrijders in Rijnsburg zijn voor een fysieke veiling. Cees Heemskerk is voorman van Stuurgroep Lijnrijders Belangen (SLB). Hij schreef in december in zijn column in de Bloemisterij dat hij als een berg op zag tegen het landelijk veilen. „Ik heb best wel veel ervaring als inkoper (38 jaar), maar kan ik 30 klokken tegelijk volgen? ”

„SLB zit de Royal FloraHolland directie dicht op de huid zodat we zelf kunnen blijven inkopen. Dan heb ik het niet alleen over lijnrijders, maar ook over kleine verzendexporteurs en alle andere kleine inkopers.” Heemskerk heeft meerdere keren per week contact met het management van de veiling. „Ik vind het belangrijk dat we in contact met elkaar blijven.”

Lees hier het volledige verhaal over de fysieke niche veiling in Rijnsburg in het digitale magazine voor de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties