Royal FloraHolland sluit pact met Duitse bloemenhandel

Royal FloraHolland gaat samenwerken met de Duitse branchevereniging voor de bloemengroothandel en -import. Hierbij is het doel dat de veilingorganisatie en de Duitse handelaren de handen ineen slaan in het verder ontwikkelen en bevorderen van de afzet op de Duitse markt. Lucas Vos, de topman van FloraHolland, benadrukt hierbij dat zijn coöperatieve bedrijf een neutrale marktplaats blijft.

FloraHolland heeft maandagochtend bekendgemaakt dat zij een zogeheten Fördermitglied, een ondersteunend lid, wordt van het Verband des Deutschen Blumen Gross- und Importhandels (BGI). De Duitse markt heeft volgens de nieuwbakken partners behoefte aan een impuls. Want FloraHolland somt op: een dalende share of wallet (marketingtaal voor het deel dat een klant van zijn totale bestedingen uitgeeft aan bloemen, red), stijgen de consumentenuitgaven al jaren niet, blijft de jonge consument achter en zit er ook geen groei in de exportpositie van RFH in Duitsland, terwijl die in andere landen wel toeneemt.

Een belangrijk doel voor de Duitse bloemenhandelaren is dan ook het aanjagen van de consumentenbestedingen. FloraHolland gaat de markt in Duitsland niet op eigen kracht bewerken, benadrukt . ,,Wij blijven rolvast en dat betekent dat we als neutrale marktplaats kwekers en handelsbedrijven optimaal willen ondersteunen”, legt Lucas Vos, CEO van Royal FloraHolland, uit in de verklaring.

Volgens de veiling sluit het partnership met de Duitse handel ‘naadloos aan bij andere samenwerkingen die RFH wereldwijd heeft ter bevordering van de sierteeltsector.’ Hierbij noemt FloraHolland als Florint, de ‘International Florist Organisation’ of het ‘Floriculture Sustainability Initiative’ dat duurzaamheid voorop stelt. In Nederland is FloraHolland begunstiger van de VGB, verklaart de organisatie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties