Royal FloraHolland verlaagt huur meermalige plantentrays

Royal FloraHolland wil het gebruik van meermalige plantentrays een extra impuls geven door de huur fors te verlagen. Per saldo betaalt de aanvoerder geen huurkosten meer voor Floratino-fust.

‘Als marktleider in transportverpakkingen willen wij meer doen met minder plastic. Dit past in onze duurzaamheidsambitie en hebben we ook afgesproken in het Plastic Pact NL. Meermalige plantentrays sluiten hier uitstekend bij aan. Voor 2020 geven we aan dit gebruik een extra impuls met een forse huurkostenverlaging, stelt de veiling op haar website.

FloraHolland signaleert in 2019 een trendbreuk rond het gebruik van meermalige plantentrays. Na vele jaren van daling stijgt het gebruik van meermalige plantentrays met 2%.

Om de overstap van eenmalige naar meermalige plantentrays te vergemakkelijken betaalt de aanvoerder in 2020 per saldo geen huurkosten meer voor de plantentrayserie Floratino. De doorbelaste huur bij uitgifte aan de aanvoerder betaalt FloraHolland terug bij een transactie via de veiling. Voor de koper verandert er niets. Door deze wijziging halveren de kosten voor de keten bij het gebruik van Floratino.

Gebrouilleerd

De afgelopen jaren was er veel te doen over Floratino. Het fust werd in september 2012 door Royal FloraHolland overgenomen van W. Timmermans en Zn in Wijk en Aalbrug. Toen heette het nog Palettino. De veiling nam ook het consumentenmerk Certi over van de exporteur. FloraHolland en Timmermans zijn gebrouilleerd geraakt over Certi en Palettino. De exporteur verwijt de veiling te weinig gedaan te hebben om het merk en het fust tot een succes te maken. Hier kun je daar meer over lezen in het digitale magazine van De Bloemisterij.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties