Royal Lemkes werkt aan meting CO2-footprint logistiek


  Royal Lemkes werkt binnen Topsector Logistiek aan het meetbaar maken van haar CO2-uitstoot. Daarbij wil zij op termijn samenwerken met de 25 logistieke partners die transport verzorgen vanaf kwekers en richting klanten.

  Royal Lemkes werkt met het Carbon Footprinting-programma van Topsector Logistiek om haar CO2-uitstoot te meten van kweker tot retail. Binnen dit programma meet Royal Lemkes de operationele data van vervoerders en de verbruikte brandstof. Vervolgens wordt de uitstoot toegerekend aan elke individuele zending. Daarmee is volgens de handelaar een betrouwbaar en controleerbaar beeld te maken van een hele keten.

  Footprint belangijker

  Winter Logistics is een van de logistiek partners van Royal Lemkes die meedoet aan het project. Op korte termijn haakt ook expeditiebedrijf Mandersloot aan. „Voor bedrijven in de logistieke sector wordt het kunnen berekenen van de footprint steeds belangrijker: het is maatschappelijk noodzakelijk om milieu-impact te reduceren, in de toekomst wordt dit verplicht en klanten kunnen er om vragen. Royal Lemkes is niet de enige,” aldus Henri Groothuis, operations manager Mandersloot.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties