Joint venture voor ‘slimme tuinbouwlogistiek’: HORTILOGICS


  Berg Hortimotive, KOAT, HortiKey en Crux Agribotics gaan samenwerken voor data-gedreven automatisering van logistiek in kassen en verpakkingsruimten. Via hun joint venture HORTILOGICS willen ze producenten, verpakkers, investeerders en kassenbouwers op dat vlak volledig ontzorgen.

  „Er is behoefte aan een logistieke specialist die op turn-key basis integrale, data-gedreven oplossingen aanbiedt. Die competentie maakt deze joint venture uniek”, zegt Marco van der Velden namens HORTILOGICS. Eén loket en één aanspreekpunt voor ontwerp, realisatie en onderhoud van slimme logistieke systemen. HORTILOGICS gaat in die behoefte voorzien, als de full-service partner voor automatisering, robotisering en data-gedreven tools waarmee tuinbouwbedrijven en verpakkers hun bedrijfsvoering en productiviteit kunnen verbeteren.

  “Met deze joint venture bieden we een unieke propositie aan binnen de mondiale glastuinbouw”, zegt Van der Velden, CEO van Berg Hortimotive Groep, waarvan HortiKey deel uitmaakt. „KOAT en Crux Agribotics zijn vooruitstrevende partners, die robuuste en bewezen technologie combineren met grensverleggende robotica en kunstmatige intelligentie (AI). Zij vullen ons perfect aan”.

  Al langer samenwerking
  Op projectbasis werken de vier bedrijven al geruime tijd samen. Ze leveren slimme platforms, AGVs en robots, voor datacollectie en diverse werkzaamheden in de kas en de verpakkingsruimte. Datacollectie en -analyse bieden meer inzicht in de productiviteit en efficiëntie van deelprocessen. Zelflerende algoritmen vereenvoudigen verdere optimalisatie.

  HORTILOGICS ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet, mede dankzij het commitment van de moederbedrijven, Kind Technologies (Crux Agribotics en KOAT) en Royal Brinkman Groep (Berg Hortimotive en HortiKey), die garant staan voor investeringen en continuïteit.

  HORTILOGICS, van links naar rechts: Richard Vialle (CCO & Founder Kind Technologies), Kees van Dam (Directeur KOAT), Marco van der Velden (CEO Berg Hortimotive Groep), Ton van Mil (CEO Royal Brinkman Groep), Alex Kind (CEO & Founder Kind Technologies).
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties