Russische markt blijft als altijd grillig en interessant

Van de top-10 afzetlanden van bloemen en planten uit Nederland kreeg Rusland door de coronacrisis de grootste klap. Dat komt ook door politieke onzekerheid, dreiging van sancties en betalingsrisico’s. De grilligheid is van alle tijden. Net als kansen die Nederlandse exporteurs nog altijd zien.

Rusland blijft een potentieel interessant land, de bewoners zijn zeer bloemen- en plantenminded. Sinds de ramp met de MH17 in 2014 ligt onze focus er niet meer op”, combineert directeur Arco van Duijvenvoorde van Van Duyvenvoorde flowers & plants de potentie van Rusland als afzet- en incidentenland. Het is een dilemma voor Nederlandse exporteurs: wel of geen handel?

Foto Shutterstock

„Interessant en grillig tegelijk”, typeert sales director Onno Piet van OZ Export Rusland als afzetmarkt. En grillig is ook een van de typeringen van Warja Abrosimova marketing manager bij Dekker Chrysanten. „Russen blíjven bloemen kopen, al moet de roebel niet verder dalen”, weet zij.

Tot en met augustus noteert Rusland volgens Kees Vink van Floridata de grootste krimp van de top-10 afzetbestemmingen voor bloemen en planten uit Nederland.(..)

Lees hier de volledige marktanalyse over Rusland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties