Scheidend topman Lucas Vos: sneller moeten schakelen op ICT

Lucas Vos, scheidend topman van Royal FloraHolland, liet op de algemene jaarvergadering in zijn toelichting op 2017 weten dat hij achteraf sneller had moeten schakelen op ICT. Hierdoor hebben veel processen rondom de plannen van Het Nieuwe Veilen vertraging opgelopen.

‘We hebben met Het Nieuwe Veilen een heel ambitieus programma neergezet. We weten dat we moeten inzetten op Vandaag voor morgen, we weten dat we voor landelijk veilen zijn, we weten dat fysieke klokken worden gesloten. Hebben onze richting staan, maar nu moeten ze nog worden uitgevoerd’, zo zei Vos voor een volle zaal.

Vos gaf de leden mee om niet te blijven stilstaan. ‘Financieel staat er een gezonde coöperatie, er wordt geld verdiend in sector, de koers is duidelijk en staat klaar om te worden ingevoerd. Ik ben er heilig van overtuigd dat mijn opvolger Steven van Schilfgaarde daarvoor de juiste man is.’

Van Schilfgaarde gaf in eigenlijk zijn eerste presentatie als nieuwe topman van het bedrijf aan dat een succesvolle invoering van Floriday.io een topprioriteit is. Daarbij wordt ook geïnvesteerd in het integraal nieuwe besturing van de logistieke IT-systemen. ‘Hiermee wordt in feite de fusie van de VBA en FloraHolland afgemaakt, want deze systemen zijn nooit goed geharmoniseerd’, aldus Van Schilfgaarde.

Ook is reeds geld gestoken in nieuwe karren en fusten. Tot zijn genoegen kon Van Schilfgaarde melden dat de logistieke performance van FloraHolland de laatste vier weken boven de norm ligt. Een benchmark met vliegveld Schiphol leert hem bovendien dat FloraHolland daar qua logistieke performance gunstig bij afsteekt.

Vos gaf de leden mee de saamhorigheid binnen de coöperatie te behouden. ‘Deze staat onder druk, en komt nog meer onder druk te staan in de digitale wereld. Mijn vurige wens is dat deze saamhorigheid binnen de coöperatie behouden blijft.’

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mijnbloemsite
mijnbloemsite
6 jaren geleden

weg met die wijsneus !!!!!!