Schouten: ’Boeren en tuinders vragen om richting’

Een veel gestelde vraag aan landbouwminister Schouten is waarom ze met een nieuwe visie komt op de toekomst van de land- en tuinbouw. Vanuit gesprekken met boeren en tuinders komt als rode draad naar voren: ‘Geef ons richting’. Dat is de belangrijkste reden waarom ze de handschoen heeft opgepakt.

„Ik kan wel netjes op mijn stoel gaan zitten om het regeringsbeleid uit te voeren. Dat is te makkelijk en zit niet in mijn aard. Als je op een plek zit waar je een klein beetje het verschil kan maken, dan moet je die kans pakken. Zowel landbouw als het landschap is mij erg lief. Het is zo jammer dat als hierover wordt gesproken dat het als twee aparte onderwerpen wordt gezien, terwijl ze zo nauw met elkaar verbonden zijn”, benadrukt de bewindsvrouw.

Vertrouwen

In al haar gesprekken is Schouten tot de overtuiging gekomen dat kringlooplandbouw de toekomst is van de Nederlandse land- en tuinbouw. „Vertrouwen in de toekomst is het motto van dit kabinet. Ik heb er veel vertrouwen in dat we toe kunnen werken naar kringlooplandbouw, en dat we daar samen met boeren, tuinders en vissers, andere ondernemers en maatschappelijke partijen onze weg in vinden”, aldus de landbouwminister.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties