Shell krijgt vergunning aardwarmte Westland

Shell Geothermal heeft een opsporingsvergunning gekregen voor aardwarmte in een gebied over de gemeentes Westvoorne, Rotterdam en Westland.

Shell wordt daarmee mogelijk een nieuwe speler op de warmtemarkt in het glastuinbouwgebied. In een eerste reactie laat Shell weten nog niet te kunnen zeggen of levering aan glastuinbouw tot de mogelijkheden behoort. Het past bij de eerder genoemde ambitie van Shell om in verduurzaming te investeren.

Plannen Maasdijk

De opsporingsvergunning overlapte deels met plannen van Aardwarmte Maasdijk, een telersgericht initiatief voor aardwarmte. Volgens Energie Transitie Partners (ETP) dat projecten in onder meer Maasdijk ontwikkelt, is een slimmigheid toegepast, zodat de plannen van Shell niet de activiteiten in Maasdijk doorkruisen. “Het gebied is in diepte uitgesplitst. Shell richt zich op de diepere aardlagen dan die aan ons zijn vergund.”

Ambitie

Shell Geothermal is sinds 2018 op de markt en heeft de ambitie in Westland veel te doen. Zover is het nog niet. “Het is aan telers om te bepalen wat ze doen”, zegt Marco van Soerland, directeur van ETP. De organisatie ETP werkt vooral met telerscoöperaties aan totaal oplossingen. Daarmee onderscheidt ETP zich van andere aanbieders, aldus Van Soerland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties