Shopp-in Plantion sluit haar deuren

Plantion heeft besloten om per 15 juli 2017 te stoppen met de Shopp-in. De reden is dat klanten van Plantion de weg naar de shop-in-shop formule onvoldoende hebben weten te vinden. De Shopp-in heeft daardoor niet de toegevoegde waarde voor het groothandelscentrum gehad waarop was gehoopt.

De omzet van Shopp-in bleef achter bij de verwachtingen. In de eerste vijf maanden van dit jaar lag de omzet gelijk aan dezelfde periode vorig jaar: 100.000 euro. Plantion handelt de sluiting af met de betreffende shop-in-shop partners en neemt afscheid van haar twee medewerkers die in de Shopp-in werkzaam waren.

Het besluit van Plantion om nu met Shopp-in te stoppen hangt ook samen met de aantrekkende economie en de verwachting dat er snel een nieuwe huurder kan worden gevonden.

Nadat de betreffende ruimte in het groothandelscentrum al enige tijd had leeggestaan, nam Plantion als gebouweigenaar in het najaar van 2015 het initiatief om met enkele samenwerkingspartners zelf een winkelconcept te beginnen.

Zeven bedrijven participeerden aanvankelijk in de shop-in-shopformule in het groothandelscentrum in Ede. Het ging om NDT (in- en outdoor potterie), Ter Steege (serviezen, potterie), Rasteli (handgemaakte kaarsen en glaswerk), KD Home (zijdebloemen, zijdeplanten), Ompak (verpakkingsmaterialen), Topp & Deco (terraskachels, grote kunststof potten) en ATMR (kantoorartikelen en kerstpakketten).

Plantion runde de ’shopp-in’ en nam hiervoor mensen in dienst. Algemeen directeur Peter Bakker destijds: ,,Het is een nieuw pad, maar we hebben geen ambitie om zelf groothandelsbedrijf te worden. De focus van Plantion blijft hetzelfde, namelijk klok, bemiddeling en groencentrum. Wel voelen we ons verantwoordelijk om de marktplaats voor klanten zo aantrekkelijk mogelijk te maken, vandaar dit initiatief. Shopp-in Plantion heeft een duidelijk toegevoegde waarde op het bestaande aanbod.’’

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties