Siertelers spelen in op consolidatie handel en toekomst van de veilingklok

Handelsbedrijven die steeds vaker samengaan en een onzekere toekomst voor de veilingklok. Twee belangrijke trends waar siertelers stuk voor stuk op inspelen. Bijvoorbeeld door meerdere afzetkanalen in te zetten of te ontwikkelen.

In editie 31/32 van Vakblad voor de Bloemisterij (het eerste dubbelnummer van deze zomer) vertellen drie siertelers over hun verwachtingen van deze voorspelde trends en hun strategie. Een van hen is Daniël van den Nouweland van rozenkwekerij Marjoland in Waddinxveen: ,,Het gaat erom welk bedrijf de bloemen uiteindelijk het meest efficiënt bij de eindklant kan leveren. Dat is gewoon marktwerking. Kleine handelsbedrijven zullen meer moeten gaan samenwerken met anderen.”

Aandokken voor de veilingklok of direct leveren aan de handel. Telers maakt het niet uit. Als de prijs goed is, is de klant koning. Consolidatie bij de handel zien ze als iets waar je op kan inspelen. (Foto: Hans Neefjes)

Lees meer over de verwachtingen en de strategie van Van den Nouweland en twee andere vakgenoten in editie 31/32 van Vakblad voor de Bloemisterij. Het artikel is ook online te vinden op mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ali azam
ali azam
2 jaren geleden

Als je spreekt over meerder afzetkanalen, en de veiling is er een van betekend dit in een normale situatie dat de andere afzetkanalen zonder veiling zijn, dus direct met de handel, en dus ook niet meer afdragen aan de veiling.