Sivanto Prime nieuwe insecticide in niet-grondgebonden teelten

In de niet-grondgebonden teelt van bloemisterijgewassen, zowel bedekt als onbedekte teelt heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) Sivanto Prime toegelaten. Het bestrijdt luizen en witte vlieg.

Uitbreidingen zijn goedgekeurd van Previcur Energy, Karate Zeon en Prolectus. Het betreffen alle drie kleine toepassingsuitbreidingen.

  • Previcur Energy. Dit schimmelbestrijdingsmiddel wordt uitgebreid in bedekte grondgebonden teelten van bloemisterijgewassen, bedekte teelt sierheesters, onbedekte teelt van bloemisterijgewassen en vaste planten zowel bedekt als onbedekt. Het bestrijdt pythium, phytophthora en valse meeldauw.
  • Karate Zeon. Deze insecticide wordt uitgebreid in zonnebloem en zomerbloemen. In zomerbloemen geldt wel de eis dat de bloemen neerwaarts bespoten moeten worden. 
Het bestrijdt onder meer luis en trips.
  • Prolectus Dit schimmelbestrijdingsmiddel wordt uitgebreid in onbedekte teelt van bloemisterijgewassen. Het bestrijdt botrytis.

Herregistratie

Collis blijft in de bedekte teelt van rozen en potplanten zes keer per jaar inzetbaar tegen echte meeldauw en zowel de bedekte (vijf keer per jaar) als onbedekte teelten (drie keer per jaar) van snijbloemen (uitgezonderd roos) inzetbaar tegen roest. In de onbedekte teelt van snijbloemen mag het middel echter alleen ingezet worden in gewassen met minimaal 70% bodembedekking.

Vervallen

Pirimor als water dispergeerbaar granulaat is ingetrokken in bloemisterijgewassen, bloembol- en bloemknolgewassen en vaste planten. Voor dit middel geldt een aflevertermijn tot tot 23 augustus 2018 en opgebruiktermijn tot 23 augustus 2019. Tegen bladluizen blijft nog wel Pirimor SG (rookontwikkelaar) inzetbaar.

Plenum 50 WG verdwijnt ook van de markt voor bloemisterijgewassen en vaste planten. Voor dit middel geldt een aflevertermijn tot tot 23 augustus 2018 en opgebruiktermijn tot 23 augustus 2019. In onbedekte en bedekte bloemisterijgewassen is het dan niet meer inzetbaar tegen diverse luizen, evenals tegen witte vlieg in alleen bedekte bloemisterijgewassen.

 

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties