Sjoukje Heimovaara per direct de topvrouw van Royal Van Zanten

Royal Van Zanten heeft Sjoukje Heimovaara benoemd tot algemeen directeur. Zij volgt bij het veredelingsconcern Arie Veldhuyzen van Zanten op die met pensioen gaat. Veldhuyzen van Zanten gaf meer dan 15 jaar leiding aan het bedrijf van zijn familie.

Met Heimovaara komt er dus geen nieuwe telg van het familie aan het roer van het concern. Zij maakt wel razendsnel promotie binnen het bedrijf. In februari van dit jaar is Heimovaara algemeen directeur van de divisie Van Zanten Breeding geworden als opvolger van de naar Dekker Chrysanten vertrokken Henk Jacobs. Nu schuift zij dus direct door naar de hoogste functie binnen de onderneming.

Heimovaara gaat de functie van leiden van het gehele concern Royal Van Zanten combineren met de post van algemeen directeur van Van Zanten Breeding. Heimovaara is sinds 2003 als directielid actief binnen Royal Van Zanten en was onder meer als Directeur R&D door de jaren heen betrokken bij het management van de verschillende bedrijfsonderdelen.

Zij laat in een verklaring weten: ,,Met een meer dan 150-jarige historie, internationale aanwezigheid en sterke klantrelaties is Royal Van Zanten in de unieke positie om haar prominente rol in de markt verder vorm te geven en uit te breiden. Ik kijk er naar uit om dat potentieel verder te ontwikkelen samen met onze klanten en onze medewerkers”. Opvallend genoeg wordt de afgezwaaide Veldhuyzen van Zanten niet geciteerd in het persbericht.

Royal Van Zanten heeft naar eigen zeggen een sterke positie in de snijproducten Lelie, Tulp, Alstroemeria, Statice ,Chrysant en Bouvardia en tevens in de potproducten Aster, Celosia, Chrysant, Colorita, Bellevardia en Multiflora. De komende jaren wordt deze positie verder uitgebouwd, verklaart het sierteeltconcern.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties