Stekmachine Autostix pakt GreenTech Innovation Award

Visser Horti Systems heeft met de Autostix, een machine die automatisch onbewortelde stekken vanaf een strip een voor een in pluggen kan poten, de GreenTech Innovation Award gewonnen. De jury van de award, die dinsdagochtend bij de opening van de vakbeurs in Amsterdam is uitgereikt, noemt de Autostix een ‘revolutionair slim ontwerp.’

De machines, die begin dit jaar op de IPM in Essen is gepresenteerd, zorgt voor efficiëntie in kwekerijen door een gepatenteerde planter met biologisch afbreekbare strips. De jury noemde de machines ‘een commercieel succesvolle innovatie met sterke technologie die in nauw samenwerkingsverband is ontwikkeld’. Bekijk hier hoe Autostix werkt:

Andere prijzen

Naast de Innovation Award zijn op de GreenTech nog drie andere prijzen uitgereikt. De zogeheten Concept Award ging naar de IRIS! Scoutrobot, gemaakt door de bedrijven Metazet-FormFlex, Micothon & Ecoation. Dit is een robot voor detectie van ziekten en ontwikkelstoornissen van gewassen in kassen.

De Impact Award was voor de Priva Academy van automatiseerder Priva Horticulture BV. Dit is een gratis online opleidingsservice voor kwekers/klanten, dealers en medewerkers van Priva van over de hele wereld, Gebruikers kunnen meer leren over irrigatie, klimaat, energie, arbeid en productieprocessen in een tuinbouw- en binnenklimaat.

De zogeheten Sustainability Award ging naar de Poseidon Sodium Extractor van Van der Ende Groep. De Poseidon is ontwikkeld voor telers die water afvoeren om natrium te lozen: het systeem haalt natrium uit drainagewater met maximaal behoud van waardevolle voedingsstoffen. Hiermee wordt het afvalwater geconcentreerd en zodoende met 80% gereduceerd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties