Steven van Schilfgaarde: ‘Waarom zouden wij Eelde opgeven?’

Royal FloraHolland wil van de veiling in Eelde een toekomstgerichte propositie maken. Daarom gaat de veiling nieuwe functionaliteiten – onder andere veil- en logistieke systemen – in Eelde beschikbaar maken. Dat zegt CEO Steven van Schilfgaarde deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij.

Vorige week dinsdagochtend vergaderde het managementteam van Royal FloraHolland over de veilingvestiging in het noorden van Drenthe. Daarin werd gesteld dat Royal FloraHolland nieuwe functionaliteiten, onder andere veil- en logistieke systemen in Eelde beschikbaar gaat maken. „We willen van Eelde een toekomstgerichte propositie maken”, aldus Van Schilfgaarde.

De CEO zegt dat hij tegen Eelde altijd gezegd heeft dat ze hun eigen bestaansrecht moeten bewijzen en dat Royal FloraHolland ze daar maximaal in wil ondersteunen. Van Schilfgaarde noemt de plannen van het managementteam een fundamentele stap voor Eelde. „Ja, het is positief nieuws. Het zou zonde zijn als Eelde zou verdwijnen. Eelde heeft een belangrijke positie in Noord-Nederland en het Noordwesten van Duitsland. Waarom zouden wij dat opgeven? Van Schilfgaarde noemt de plannen van RFH een intentie. De komende periode wordt dit concreet uitgewerkt.

In het Vakblad voor de Bloemisterij een uitgebreid verhaal over de veiling in Eelde. Daarin spreken telers hun zorgen uit over de toekomst van de bloemistenveiling aldaar. Al jaren wordt hen toegezegd dat het kloksysteem van Eelde wordt aangesloten op het concernsysteem dat de exportvestigingen in Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer hebben. Onderzoek na onderzoek werd gedaan, maar de aansluiting is nog geen feit. Telers, klanten en medewerkers noemen aansluiting op het concernsysteem een absolute voorwaarde voor een gezonde toekomst van veiling Eelde.

Lees hier het verhaal in het digitale Vakblad voor de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties