Studenten dertig uur aan de slag in tuinbouw-hackathon

Veertig studenten gaan in het World Horti Center in Naaldwijk dag en nacht doorwerken aan tien businesscases uit de tuinbouwsector. Deze hackathon vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 december.

De hackathon is onderdeel van het Honours programma van de RSM (Rotterdam School of Management), Erasmus Universiteit. Het vormt de aftrap van een langdurige samenwerking tussen World Horti Center en de universiteiten Leiden-Delft-Erasmus.

Tijdens de 30 uur durende hackathon werken de studenten aan tien bedrijfsopdrachten uit de tuinbouwsector: van veredeling, technische toelevering en teelt tot handel. De oplossingen die de studenten in die tijd bedenken, moeten allemaal leiden tot betere bedrijfsprestaties. Bedrijven, waaronder Rijk Zwaan, Zentoo, Eminent en Forever Plants, hebben tien probleemstellingen geformuleerd. Vertegenwoordigers leggen deze probleemstellingen op 14 december voor aan de studenten. Die gaan er twee dagen en één nacht mee aan de slag. Op 15 december presenteren de studenten hun resultaten aan de bedrijven.

Silicon Valley

De (internationale) studenten die in het World Horti Center verblijven, doorliepen voor het Honours programma ‘Lessons Learned from Sillicon Valley’ een intensief selectieproces. De studenten reizen in maart 2018 ook af naar Sillicon Valley, waar zij verder onderzoek doen naar de samenwerking tussen Amerikaanse universiteiten en het bedrijfsleven. Deze kennis brengen zij terug naar het Westland.

Bron: Westland Marketing | Foto: World Horti Center

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties