SV.CO en Vreugdenberg gaan samen verder

De Westlandse potplantenbedrijven Vreugdenberg en SV.CO gaan hun activiteiten samenvoegen. Zo denken zij handelspartners nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

Beide bedrijven delen de visie en ambitie om een One-Stop-Shop te worden voor handelspartners. Ze denken dat dit door de samenwerking nog beter gaat lukken. Hoofdteelten van de nieuwe onderneming worden potchrysant en kalanchoe. Er is nu 16,5 ha kas voor productie en dat zal in 2018 worden uitgebreid met 3,6 ha op een aangrenzend perceel naast kwekerij Vreugdenberg aan de Zijtwende in De Lier. Uitbreiding is volgens de bedrijven nodig om toegenomen vraag naar de bestaande productlijnen in te kunnen vullen.

Groot in kalanchoe 

SV.CO heeft 14 ha productiekas, verdeeld over drie vestigingen in het Westland en teelt diverse potplanten, met als hoofdteelten potchrysant en kalanchoe (enkel- en dubbelbloemig). Het bedrijf heeft een aandeel in het bedrijf Xclusive Cuttings in Oeganda. Hier worden stekken van kalanchoe geproduceerd. Overige stekken worden bij derden ingekocht.

Vreugdenberg is gespecialiseerd in teelt en veredeling van enkelbloemige kalanchoe (merknaam La Mia Favorita) en heeft eigen stekproductie in het buitenland. De kwekerij in De Lier is 3,5 ha. Eigenaar Aad Vreugdenhil treedt toe tot de directie van SV.CO.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties