’Te veel regels, te weinig handhaving malafide uitzenders’

  Jurriën Koops, directeur Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) vindt dat je malafide uitzenders vooral met meer handhaving moet aanpakken. De incidenten, meestal rond huisvesting van arbeidsmigranten, die het nieuws halen, los je volgens hem niet op met meer regels. Dat het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten niet sterk op handhaving hamert, betreurt hij.

  ABU-directeur Jurriën Koops verkondigt zijn oproep voor strengere aanpak van malafide uitzenders al jaren. Op 20 september heeft de Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU) voorstellen voor meer kwaliteit in de uitzendbranche naar minister Koolmees van Sociale Zaken gestuurd. Tien dagen later kreeg dezelfde bewindsman de adviezen van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten uit handen van voorzitter Emile Roemer. Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten? „De richting van aanjaagteam onderschrijven we, de uitwerking kan beter”, vat ABU-directeur Jurriën Koops kort samen.

  Is een arbeidsmigrant per kamer haalbaar?

  „Hoe graag we ook hier achter willen staan, is het vanwege tekort aan 120.000 bedden helaas op korte termijn niet haalbaar. Een mooie ambitie voor de toekomst, maar dan moet er eerst meer en betere huisvesting zijn.”

  Koops ergert zich aan de vaak eenzijdige belichting door diverse media van de in zijn ogen incidentele misstanden in de uitzendbranche. Het kan beter en hij is daarom voorstander van meer kwaliteit binnen de uitzendbranche. „Gelukkig gaat er veel goed in de uitzendbranche en dat verdient meer ruimte en navolging.”

  Het hele interview met Jurrien Koops leest u deze week in het Vakblad. Online is het (met extra vragen) te vinden via deze link (na inlog)

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties