Tekort werknemers vertraagt distributie RFH

De krappe arbeidsmarkt raakt Royal FloraHolland. Bloemen en planten worden daardoor later dan normaal bezorgd bij kopers. De veiling neemt maatregelen om de impact van het tekort beperkt te houden.

RFH zet op korte termijn het kantoorpersoneel in op logistieke processen. Bovendien vindt er samenwerking plaats met meer uitzendbureaus. Dit zijn bijvoorbeeld bureaus die actief zijn bij de GGD. Deze houden nu medewerkers over door minder corona gerelateerd werk. De veiling werkt ook met een tijdelijke markttoeslag op het basissalaris voor bepaalde afdelingen.

Tegelijkertijd zet RFH voor de langere termijn maatregelen en acties uit. De veiling heeft inmiddels contact met andere bedrijven om fulltimers te kunnen werven en hen parttime bij Royal FloraHolland en voor de resterende uren bij die bedrijven in te zetten. Ook wil RFH meer uren beschikbaar stellen voor de eigen medewerkers.

„Wanneer we in de nabije toekomst de nieuwe logistiek draaiend hebben, kunnen we medewerkers meer uren aanbieden. Omdat we dan op klantniveau kunnen instellen welke producten haast hebben en welke nog even kunnen wachten”, aldus RFH. Ze benadrukt dat  het personeelstekort niets te maken heeft met de pilots die we uitvoeren om de nieuwe logistiek te testen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties