Telers bedrukken massaal hun potten met plantenpaspoort

De meeste potplantentelers hebben hun keuze voor een plantenpaspoort reeds gemaakt. Zo’n 80 tot 90% heeft er voor gekozen potten te laten bedrukken, mede op aandringen van groothandelaren en exporteurs. Blijft over het printen op etiketten/stickers en het aanbrengen op steeketiketten. Daarvoor is ongeveer in gelijke mate gekozen.

Pas in de loop van 2019 zijn potplantentelers massaal gaan kiezen voor het bedrukken van potten met het plantenpaspoort. In eerste instantie zaten ze op de golflengte om het plantenpaspoort mee te geven op de manier die ze gewend waren om hun (bedrijfs)informatie te verstrekken en te communiceren. Veelal via geprinte etiketten/stickers die dan handmatig of automatisch op het product wordt aangebracht of op hoezen, plantenlabels en steeketiketten.

De informatie op het EU-paspoort moet in één oogopslag duidelijk zichtbaar zijn voor controle. Dan is de pot de meeste efficiëntste paspoortplek. Pot en plant zijn dan een eenheid. Zeker toen duidelijk werd dat het plantenpaspoort niet op toegevoegde waarde als een (keramieken) overpot zichtbaar hoeft te zijn.

Vrijdag 20 september verschijnt een 10 pagina special over de stand van zaken rond het plantenpaspoort. Nu al online te lezen.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties