Toch weer bloemen voor de paus

De Nederlandse sierteelt verzorgt met Pasen toch weer de traditionele bloemversiering op het Sint Pietersplein in Rome. Paus Franciscus spreekt zijn Paaszegen uit te midden van een bloemendecor. Eerder leek het financieel niet meer mogelijk om deze versiering aan te bieden. Dankzij een nieuwe samenwerking kan het nu toch.

Enige tijd geleden constateerde de vaste arrangeur van het bloemenproject Paul Deckers dat een vervolg van het project Bloemen voor de paus er niet meer in zat. De Nederlandse Kerkprovincie, vertegenwoordigd door het Bisdom Rotterdam en de Kerk van de Friezen in Rome en de vaste vervoerder, Van der Slot Transport uit Noordwijkerhout nemen het stokje over.

De initiatiefnemers vinden dat de kans om Nederlandse bloemen te verbinden aan dit wereldwijd bekeken evenement niet mag worden opgegeven. Bloemenarrangeur Piet van der Burg uit Berkel Rodenrijs is de nieuwe artistiek leider voor de bloemendecoratie. De plannen die aan het Vaticaan zijn voorgelegd, zijn inmiddels goedgekeurd. Op dinsdag 12 april ontvangen de vrachtwagens van het bloementransport richting Rome de zegen van de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende.

Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties