Bloemen voor de paus op Wereldouderendag

Op de eerste Wereldouderendag pleitte de paus op zondag 25 juli, voor meer aandacht voor ouderen.  Voor deze gelegenheid was het altaar in de Sint-Pietersbasiliek versierd met witte dendrobium orchideeën, witte Avalanche + rozen, gele Momentum+ rozen, witte lisianthus bloemen en groene anjers. Het beeld van Maria werd versierd met 100 witte Avalanche+-rozen.

De aanwezige grootouders en ouderen kregen een mini gerbera, een zogenaamde ‘Piccolini’. Hiervan arriveerden er meer dan 5.000 in verschillende tinten oranje. De bloemen zijn aangeboden door Felinifoundation.nl, een stichting die als doel heeft om generaties met elkaar te verbinden.

Het initiatief wordt ondersteund door Dümmen Orange, Avalancherozen-kwekers, OZ-Hami (Dutch Flower Group), HilverdaFlorist, Coop Delgolfo en FloraOlanda. Er waren ruim 2000 aanwezigen. Paus Franciscus deed de zegen vanaf het balkon. De mis was te zwaar voor hem, omdat hij pas geopereerd is. Aartsbisschop Rino Fischella droeg de mis voor. De mis was over de hele wereld via Rai International op de tv te volgen.

Foto’s Alessia Giuliani

Eind januari van dit jaar koos paus Franciscus ervoor om dit jaar een dag te wijden aan grootouders en ouderen.  Het thema gekozen door de paus is ‘Ik ben elke dag bij je’, een boodschap die niet alleen spiritueel maar ook sociaal is.

De pandemie heeft het leven van mensen over de hele wereld beïnvloed, vooral ouderen. Op veel plaatsen in de wereld lijden grootouders en ouderen al lange tijd aan eenzaamheid.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties