TomorrowPlant krijgt eind januari vervolg

Eind januari hervat Royal FloraHolland de pilot Tomorrowplant op de plantenklokken van Aalsmeer.  Bij TomorrowPlant staat het product dat geveild wordt nog op de kwekerij. De koper krijgt het product de volgende dag geleverd, rechtstreeks vanaf de tuin.

Kopers krijgen hiermee toegang tot een exclusief assortiment met producten die nog nooit eerder voor de klok zijn aangevoerd en kwekers lopen hierdoor geen enkel risico.

Het assortiment van TomorrowPlant bestaat niet langer alleen uit exclusieve groene planten, maar wordt aangevuld met bloeiende exclusieve producten die zelden voor de klok komen. TomorrowPlant vindt wekelijks op dinsdag in Aalsmeer plaats vanaf half zeven ’s ochtends op klok 14. Het veilen wordt gedaan middels beeldveilen in een aparte veilgroep, namelijk veilgroep 222. Momenteel is klokvoorverkoop nog niet mogelijk.

Ophoudprijs

Voorheen leverden kwekers betreffende producten niet tot zelden via de klok, omdat de prijs mogelijk niet gehaald wordt. Dit is veranderd door TomorrowPlant. De kweker geeft een ophoudprijs mee en onder die prijs wordt het product niet doorgedraaid. Vanwege het Vandaag-voor-Morgen-principe hoeft de kweker onverkocht product niet aan te voeren. De kweker betaalt dan alleen partijheffing en geen karheffing of provisie. Dit zorgt ervoor dat kwekers met TomorrowPlant geen enkel risico lopen. Opvallend is dat 75% van de omzet van TomorrowPlant werd gerealiseerd via KOA (Kopen of Afstand).

Royal FloraHolland is deze pilot eind 2019 gestart, omdat kopers een breder assortiment willen. Na vier weken lastte de veiling een pauze in in overleg met kwekers en kopers.

Meer over Tomorrowplant lees je hier in De Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties