Toscane Breeding neemt genetica van Geranien Endisch over

Toscana Breeding – het samenwerkingsverband van Florensis, P. van der Haak Handelskwekerij en Ball FloraPlant op het gebied van veredeling en vermeerdering van pelargonium – heeft de Pelargonium-genetica van Geranien Endisch in Hagenbach (Duitsland) overgenomen.

Voor een groot deel is de pelargonium-genetica van Endisch complementair aan het Toscana assortiment. Endisch blijft in de toekomst betrokken bij de veredelingsontwikkelingen van het Toscana assortiment.

Op het nieuwe productiebedrijf van Endisch in Essingen zullen voor specifieke gebieden in Europa jonge planten worden geproduceerd. De productie van onbewortelde stekken wordt grotendeels verplaatst naar de nieuwe productielocatie van Florensis in Ethiopië.

De Florensis verkooporganisatie wordt verantwoordelijk voor de verkoop van het Toscana assortiment.

Florensis is een veredelaar en vermeerderaar van sierteeltplanten uit zaad en stek. Het familiebedrijf bestaat sinds 1941 en is gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Florensis heeft productielocaties in Nederland, Portugal, Kenia en Ethiopië. De afzet vindt voornamelijk plaats in heel Europa.

P. v.d. Haak Handelskwekerij is een familiebedrijf in ’s-Gravenzande, al jaren gespecialiseerd in de productie van pelargonium jonge planten. Het bedrijf heeft een eigen productielocatie in Kenia en een moderne bewortelingslocatie in Westland. Vanuit hier vindt de uitlevering van bewortelde stekken plaats binnen heel Europa en daarbuiten.

Geranien Endisch is een familiebedrijf, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, dat zich heeft gespecialiseerd in het veredelen van pelargonium en een aantal andere gewassen.

Ball FloraPlant is een divisie van Ball Horticultural Company. Ball FloraPlant is gespecialiseerd in de veredeling en productie van vegetatief vermeerderde eenjarigen. Het hoofdkantoor ligt in West Chicago Illinois, met veredelingsfaciliteiten in Californië en productielocaties in Guatemala en Nicaragua.