Trends 2019: zacht, rond, futuristisch en duurzaam

Aafje Nijman presenteerde vorige week drie stijltrends voor 2019, waar Bloemenbureau Holland het komende jaar mee gaat werken. Volgend jaar wordt het allemaal wat zachter, futuristischer, maar ook soberder.

Volgens trendwatcher Aafje Nijman gaan de veranderingen razendsnel. Oude banden zullen doorgeknipt moeten worden. Cutting Strings is dan ook de overkoepelende naam die Nijman aan haar nieuwste trendlezing meegeeft.
Vanuit deze tijdsgeest zijn er in samenwerking met Bloemenbureau Holland, Tuinbranche Nederland en iBulb drie stijltrends voor de bloemen- en plantensector ontwikkeld. En dit zijn:

Soft Landing

De maatschappij wordt harder en er zal meer behoefte komen aan verzachting. In deze trend zie je ronde vormen en superzachte materialen.  Bladplanten met harig blad, fijne bladjes of pluisbloemen versterken het zachte beeld. Qua kleurgebruik zijn het vooral pasteltinten, maar niet te zoet.

New Frontiers

De technologische ontwikkelingen gaan snel. Telers zullen daar ook in mee moeten.Groen moet een eigentijds product blijven. Een gezonde balans tussen body & mind staat bij deze trend ook centraal. In het interieur zie je frisse, geometrische en futuristische vormen terug. Daarnaast kom je kleurgradaties tegen. Bloemen en planten moeten er fris en clean uitzien. Wit gecombineerd met paars en lila helpt hierbij.

 

Harvesting Elements

Bij deze stroming is er behoefte aan overzicht en rust. Weer terug naar de essentie, dus een meer eenvoudige productvormgeving en levensstijl. Duurzaamheid wordt een heel belangrijk thema (plastic kan echt niet meer). Het interieur wordt soberder. Daarnaast vindt een revival van recycled materiaal plaats.  Droogbloemen en gedroogd blad zijn in opkomst. Qua kleur voeren wit en grijs de boventoon. Zwart en blauw spelen ook een grote rol.

Lees meer over de trends in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 23, die op vrijdag 8 juni verschijnt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties