Turfproblematiek, wat doen we eraan in Nederland?

  De turfproblematiek staat sinds dit jaar ook in Nederland op de kaart. Veengebieden slaan langdurig enorme hoeveelheden koolstof op, gemiddeld twintig keer zoveel als bossen. Bij het ontgraven voor turfwinning komt deze CO2 weer vrij.

  Nederland is de grootste importeur van turf, vooral voor potgrond, maar voor de schaduwzijde van deze grondstof was hier lange tijd nauwelijks aandacht. Daarin is inmiddels verandering gekomen.

  Zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen was, heeft Minister Schouten op 23 november in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven een convenant te willen sluiten over turf in substraten. Ze reageerde daarmee op een motie die de Kamer op 8 juli aannam.

  Wat kan de groensector doen?

  Maar hoe zit het eigenlijk precies met die turfproblematiek in Nederland? Klik hier voor het artikel hierover in Tuin en Landschap 24. Hierin is onder meer te lezen hoe twee Duitse wetenschappers de turfproblematiek in Nederland op de kaart hebben gezet. Ook kun je in dit artikel lezen wat de groensector kan doen om de schade te beperken.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties