Vakbonden: ‘Geduld met Royal FloraHolland is op’

De vakbonden FNV en CNV bieden de directie van FloraHolland morgen een petitie aan om hun eisen voor de cao-onderhandelingen kracht bij te zetten. De petitie is door veel medewerkers ondertekend. Het geduld van de bonden is op. „FloraHolland moet vaart zetten achter de onderhandelingen, zegt CNV-bestuurder Kitty Huntjens.

„We hebben aan het begin van de onderhandelingen gevraagd welk loonbod FloraHolland in gedachten heeft. We zijn nu over de helft van het jaar en we hebben nog steeds geen idee.”, zegt Huntjens die vanmorgen te vinden was aan de poorten van de vestiging van de veiling in Rijnsburg. Vorige week dinsdag en woensdag werden handtekeningen opgehaald in Aalsmeer en Naaldwijk.

Morgen bieden de bonden de petitie aan de directie van FloraHolland aan. Hoeveel handtekeningen van de 3000 werknemers verzameld zijn wil Huntjens nog niet zeggen, omdat dan het verrassingseffect weg is. Het gaat in ieder geval om een aanzienlijk aantal. Morgen nemen de bonden en de directie van FloraHolland ook plaats aan de onderhandelingstafel. Het overleg begint om 11:00 uur en kan duren tot 17:00 uur.

De bonden zijn boos, omdat ze vinden dat FloraHolland al maandenlang talmt met het geven van een loonbod. „Ze hebben alleen aangegeven dat de nieuwe pensioensregeling en andere dingen bepalend zijn voor het loonbod. Wij willen graag weten aan welke loonsverhoging zij denken en welke ruimte in het bedrijf zit. FloraHolland moet niet wachten tot het eind met een loonbod. Daar hameren we op. Ik hoop dat er morgen een bod op tafel ligt.”

Huntjens wijst erop dat er bij FloraHolland nog nooit een loonsverhoging met terugwerkende kracht is afgesproken.

De bonden hebben een eis neergelegd van 3,5% loonsverhoging. Volgens Huntjens moet dat toch mogelijk zijn, omdat het weer goed gaat met de economie. Medewerkers van FloraHolland willen daarvan meeprofiteren. Kosten voor levensonderhoud worden bovendien hoger. Daarnaast willen de medewerkers van FloraHolland op een gezonde manier hun aow halen.

Als de bonden den FloraHolland er morgen niet uitkomen gaan de bonden nadenken over vervolgstappen. „We hoorden vanmorgen geluiden van werknemers of we gaan staken. Maar daar is het nog te vroeg voor. Staken is echt pas het laatste middel. Maar we gaan niet eindeloos alles goedvinden.”

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties