Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Vakgenoot in beeld: Gé Verbeek

Vakgenoot in beeld: Gé Verbeek

0

Elke week stellen we een aantal vragen aan vakgenoten. Deze keer Gé Verbeek, die de overstap heeft gemaakt van bedrijfsleider op een potplantenkwekerij naar docent aan het Zone College in Zwolle.

Wat voor werk heb je hiervoor gedaan?
„Ik heb 24 jaar met veel plezier gewerkt bij kwekerij Polman in Teuge, als bedrijfsleider of meewerkend voorman, net hoe je het wil noemen. Op ons bedrijf hadden we altijd wel een stagiair van het Zone College in Zwolle, die ik begeleidde. Het viel me op hoe enthousiast deze leerlingen waren. Ze kwamen met vragen waar je echt over moest nadenken. Je kon niet zeggen: ’omdat we het altijd zo hebben gedaan’.

Hoe kwam je op het Zonecollege terecht?
„Door de stagebegeleiding had ik vaak contact met de school en de leraren. In juni zag ik een vacature voor beheerder van de kassen. Het leek me een functie die me op het lijf was geschreven. Het sollicitatiegesprek liep goed, maar een 24-urige werkweek vond ik te weinig. Ze zochten echter ook nog een docent techniek. Dat is nu gecombineerd tot een fulltime baan.”

Lees het hele interview in Bloemisterij 50 of in het digitale magazine.

Joef Sleegers
Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

Reageer op dit artikel

avatar