Vakgenoten Jan en Niels Boot: ‘Veel aan grondverbetering moeten doen’

Jan en Niels Boot uit het Zeeuwse Kerkwerve telen sinds kort ook zomerbloemen naast de tulpen. Dat was in het begin vooral wennen met de grond die eerst niet optimaal was. „We hebben veel aan grondverbetering moeten doen dus hopelijk gaat het dit jaar beter. Niels wilde graag in het bedrijf komen, maar dan moest er jaarrond werk zijn. Omdat we een bedrijf erbij konden kopen op Oosterland, deed de kans zich voor om zomerbloemen te gaan telen.”

Hoe zie je de toekomst?

„We zitten nu met 2 locaties, hoe dat in de toekomst zal gaan moet de tijd uitwijzen. Wat wel een feit is, is dat wij hier niet op een glastuinbouwlocatie zitten, en in Oosterland wel. Daar zijn meer mogelijkheden op gebied van uitbreiding en energie. Niels zit nu een dik jaar in het bedrijf, eerst maar eens een poosje draaien. Ik ben nog wel wat bekend met de zomerbloemen van vroeger maar het is toch wel wennen met deze nieuwe teelten (violieren, campanula’s en matricaria).”

Hoe kwam je vader destijds bij de tulpenkweek in Zeeland?
„Er was een project van de veiling Hobaho om tulpen te broeien en dit te promoten in Zeeland. Dat was in die tijd echt nieuw hier. En hij is er ingestapt omdat het een mooie invulling van de winter was.”

Wil je het hele verhaal van de Zeeuwse ondernemers van Bootflora lezen, die in week 23 vakgenoten waren? Lees het in de digitale editie (alleen voor abonnees).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties