Nieuw Varb, met de ’b’ van buitengroen

Op maandag 28 augustus gaat Varb in een geheel nieuwe jas vernieuwd online. Het platform bekend van business-to-business van boomkwekerijproducten en vaste planten grijpt deze stap aan om te verbreden met terras- en tuinplanten. De ’b’ in de naam staat dan niet langer voor boomkwekerij maar voor buitengroen.

Varb is een dienst van Stichting Beurshal, een sectororganisatie zonder winstoogmerk. De stichting heeft de ambitie om het platform te verbreden naar ’buitengroen’. Volgens directeur Linda Hoogendoorn omdat grenzen vervagen: „Kopers kopen niet enkel boomkwekerijproducten, maar ook vaste planten, perkgoed en bollen. Hier speelt Varb op in, maar trekt de grens bij producten voor buiten. Via het platform kan niet worden gehandeld in snijbloemen en kamerplanten, maar dus wel in perkgoed en bollen.”

Met de ’herstart’ zijn de laatste technische mogelijkheden doorgevoerd om nog efficiënter te kunnen handelen. Zo is het mogelijk om rechtstreeks een fotoaanvraag te doen en prijsaanvragen en koopbevestigingen te bundelen. Daarnaast is Varb ook te raadplegen op een tablet, iPad en telefoon. Ook kunnen deelnemers zelf bepalen aan wie ze de prijs van hun producten laten zien.

Varb kent momenteel circa 800 deelnemers uit Nederland en België, vooralsnog voornamelijk kwekers en handelaren van boomkwekerijgewassen en vaste planten. Om deel te nemen wordt een contributie gevraagd van € 575 per jaar.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties