Varend Corso Westland zet in op coronaproof alternatief

Het evenement Varend Corso kan vanwege coronamaatregelen niet doorgaan aanstaande 2 t/m 5 juli. De organisatie vraagt de 45 deelnemers  daarom om dit jaar een ’stilstaand gedecoreerd object’ te maken. Die kunstwerken kunnen dan op eigen terrein tijdens het Corsoweekend door publiek bezocht worden.

Het bestuur van Varend Corso kreeg de suggestie voor een alternatieve invulling van editie 2020 van drie deelnemers. Het is afwachten hoe het idee opgepakt wordt door de 45 deelnemers die zich dit jaar hadden gemeld. Een deel daarvan zijn Westlandse woonkernen en er is een groep vaste deelnemers. De insteek is om verspreid over het Westland diverse objecten, versierd met bloemen, groenten en planten, te showen in het weekend van 2 t/m 5 juni. Die kunnen bijvoorbeeld tijdens een fietsroute bezocht worden. Zo hoopt het Corsobestuur ook dit jaar kleur te geven aan de regio en de saamhorigheid in de kernen te versterken. Ze stelt dat veiligheid voorop staat, dus zijn er spelregels voor deelnemers en fietsers, in samenspraak met de gemeenten, opgesteld.

Kinderwedstrijd
Westlandse kinderen worden komende tijd uitgedaagd hun eigen miniatuurboot te ontwerpen. Enige voorwaarde is dat dit bootje kan blijven drijven. En er moet ingespeeld worden op het jaarthema It’s Showtime!. De bootjes zullen op een centrale plek in Westland worden gepresenteerd tijdens het Corsoweekend. Een jury deelt prijzen uit, waaronder de hoofdprijs: een hoofdrol in het Kindercorso van 2021.

TV-uitzending
Zaterdag 13 juni, in de tv-uitzending De Grote Tuinverbouwing op SBS6, is dit jaar een uitgebreid item over het Varend Corso. SBS zou dit jaar meedoen met een boot en heeft al opnames gemaakt van de bijeenkomsten in aanloop naar editie 2020. Woensdag 3 juni trok een gedecoreerde boot met corsovoorzitter Rob Baan en tv-presentator Ivo Putman en zijn cameraploeg door Westland. Ze overhandigde toen boeketten aan burgemeester Bauke Arends van de glasgemeente. Ook die overhandiging krijgt een plek in de uitzending op 13 juni van De Grote Tuinverbouwing.

Burgemeester Bouke Arends nam woensdag 3 juni boeketten in ontvangst van corsovoorzitter Rob Baan. De versierde boot, waarop ook een cameraploeg van SBS6 aanwezig was, bevatte ook een aantal boeketten die later die dag als verrassing bij een Hospice in Westland werden uitgedeeld. (Foto: Arnaud Roelofsz)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties