Verenigd Koninkrijk versoepelt coronamaatregelen

De Britse premier Johnson heeft aangekondigd dat een reeks geplande versoepelingen voor Engeland doorgaat. Vanaf maandag 12 april mogen als kappers, niet-essentiële winkels en sportscholen in Engeland weer open, net als cafés. De reden hiervan is dat het vaccinatieprogramma goed op schema ligt.

Engeland werkt sinds februari met een routekaart. Volgens die planning staat een nieuwe ronde versoepelingen gepland voor 17 mei. Vanaf die datum zouden de Engelsen ook weer internationaal kunnen reizen. Of dat doorgaat, wilde Johnson nog niet zeggen.

De meeste tuincentra zijn open in Engeland, waaronder Dobbies. Schotland heeft net besloten dat tuincentra hier weer opengaan. Wales en Noord-Ierland hanteren eigen planningen, die overigens niet veel afwijken van die van Engeland.

Vaccinaties
Het Verenigd Koninkrijk werd met bijna 127.000 sterfgevallen zwaar getroffen door het virus, maar is momenteel Europees koploper op het gebied van coronavaccinaties. Zestig procent van de bevolking heeft al een eerste prik gekregen. In Nederland zijn inmiddels 3 miljoen prikken gezet sinds de vaccinatie startte op 6 januari 2021.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties