VHG biedt subsidie voor duurzame energieprojecten

  VHG is op zoek naar groenbedrijven die plannen hebben om hun CO2-uitstoot te reduceren. VHG wil de krachten bundelen en daarbij gezamenlijk optrekken om dit soort projecten succesvol te laten verlopen.

  Bedrijven die bezig zijn met het opwekken van duurzame energie, het gebruik van restwarmte of de afvang en opslag van CO2 komen mogelijk in aanmerking voor de SDE++ subsidie.

  SDE++ subsidie

  SDE++ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie. De overheid stimuleert met deze regeling de productie van duurzame energie en andere technieken die zorgen dat de CO2-uitstoot vermindert.

  Hierbij kan men denken aan investeringen in zonnestroom, zonnewarmte of de productie van energie uit biomassa. Op deze manier is deelnemen aan het CO2-sectorplan mogelijk en kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd, in combinatie met bijvoorbeeld groene daken. Dit kan leiden tot een hoger rendement.

  Aanmelden voor de subsidieregeling SDE++ is mogelijk van 5 oktober tot en met 11 november 2021.

  Zonnepanelen
  Met de SDE++ subsidie wordt de productie van duurzame energie gestimuleerd. Foto: Shutterstock

  Informatiebijeenkomst

  In samenwerking met Solarfields organiseert VHG op maandag 27 september van 19.30 tot 21.00 uur een digitale bijeenkomst. VHG geeft vanuit het CO2-sectorplan informatie over de realisatie van een zonnedak. Amarens Sleeuw en Bart Maandag van Solarfields vertellen gedurende de bijeenkomst over verduurzaming van bedrijfspanden.

  VHG wil door de samenwerking met marktleider Solarfields bedrijven ontzorgen bij de realisatie van zonnedaken. Aanmelden voor de digitale bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar i.sangers@vhg.org onder vermelding van bedrijfsnaam, voor- en achternaam en telefoonnummer.  

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties