Vier rozen winnen Amerikaans duurzaam predicaat

  Vier rozen hebben de Amerikaanse rozenkeuring ARTS doorstaan. Daaronder een roos die lijkt op ’The Fairy’ in een volwassen groeistadium, en een roos veredeld in Engeland.

  ARTS staat voor de American Rose Trials for Sustainability. Deze keuring voor ’duurzame rozen’, gebaseerd op het Duitse ADR, is de opvolger van All-America Rose Selection die decennialang in de VS werd gevoerd.

  New Plants and Flowers meldt de winnaars van het ARTS-predicaat in 2019: Blushing Knock Out Rose, Double Knock Out, Easy Does It en Oso Easy Petit Pink.

  Blushing Knock Out Rose en Double Knock Out (zijn de nieuwste rozen uit de Amerikaanse Knock Out-lijn, die populair is in Amerikaanse tuin- en landschapsbeplantingen. Blushing bloeit lichtroze. Double is dubbelbloemig en met name resistent tegen sterroetdauw. Star Roses and Plants brengt de rozen, veredeld door William Radler, op de markt.

  Easy Does It is veredeld door Harkness in Engeland. Het is geen nieuwe roos, want al in 2010 won het de voorganger van de ARTS-keuring. Het doorstond nu ook ARTS, met name vanwege de ziekteresistentie.

  Oso Easy Petit Pink is veredeld in de VS door David Zlesak. Volgens Proven Winners, die deze roos op de markt brengt, is het ras te vergelijken met een volgroeide ’The Fairy’ en bloeit met roze bloemen.

  Foto: Proven Winners

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties