Wat vindt Lucas Vos van Big Bang onder handelsbedrijven?

Vorige week was ik in Denemarken. De Denen volgen de perikelen bij FloraHolland op de voet. De een betreurt het dat hij bij de veiling is weggestuurd, omdat hij dumpte. De ander is blij dat FloraHolland mogelijk een open marktplaats gaat worden. Een derde vindt dat er gestopt moet worden met de veilingklok. Die maakt de markt te transparant. Hij wordt door de retail om de oren geslagen met de laagste klokprijzen.

In Nederland zweert de actiegroep ’Behoud de Plantenklok’ bij de fysieke klok. Ze pleitte voor een extra alv om te stemmen over beeldveilen van planten, een voorwaarde voor af-tuin veilen. Vanmorgen werd bekend dat het beeldveilen van planten wordt uitgesteld en de exta alv er komt. Er gaat echter niet gestemd worden over het beeldveilen van planten.

De actiegroep meent dat het beeldveilen van planten desastreuze gevolgen heeft voor kwekers en handel. Foto’s zijn niet op orde en hoe zit het in de toekomst met het schouwen van planten? Door kopen op een plaatje gaan impulsinkopen tot het verleden behoren en dat is slecht voor de prijsvorming.

De groep krijgt steun van handelaren. Die zijn bang dat invoering van het beeldveilen van planten de nekslag is voor kleine en middelgrote bedrijven. Zij kunnen de inkoop van planten niet meer met een of twee man doen, omdat de info op de klokfronten te veel is om te kunnen behappen. Schouwen en scannen gaan bij af-tuin veilen sowieso tot het verleden behoren. Het wordt kopen op de gok of meer inkopers aannemen. Het eerste leidt tot aankoop van slechte kwaliteit, het tweede tot te hoge kosten. Gevolg: een big bang onder de handelaren. En wat betekent het voor tuinders als er maar een paar grote handelaren over zijn, vragen de handelaren zich af.

Een big bang doet me denken aan een uitspraak van Lucas Vos, CEO van FloraHolland, op Keukenhof eind maart. „We hebben geen behoefte aan het grote aantal klanten voor de toegevoegde waarde die ze nu leveren.” Wat vindt Vos van een mogelijke shake-out onder de handelsbedrijven?

Arie-Frans Middelburg

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan de Boer
Jan de Boer
6 jaren geleden

De vraag is wat is het einddoel van Lucas Vos ?

Een paar partijen die gecontroleerd door rfh de markt bepalen ?
70 % van de handel moet verdwijnen !

Dat is waar het met Huges al mee is begonnen. Timo maakte de deal met de nederlandse overheid en na het pt tijdperk gingen wij met de greenpoorts de boot in !

1. De kweker na bestuurlijke hervorming op grotere afstand van de cooperatie.

2. De greenpoort als dubieus verhaal tussen royal flora holland en de nederlandse overheid met hun igen agenda !

3. Geen vrije deelneming meer van kwekers en handelaren aan de het sierteeltcluster tenzij bepaald en gestuurd door royal flora holland.

AFM let op ! er is dus monopolisatie van de sierteelt sector als het eindoel gesteld !
De nederlandse regering krijgt net als in de zorg, de aardappels, de huurwoningen het laatste woord met een soort de zogenaamde greenpoorts als dekmantel ertussen.

Doe je niet helemaal mee ? Dan krijg je een probleem net als nu bij de eierboeren !

Dus is de fusie van de veilingen in Holland uitgelopen op de vorming van een kartel !

De kick backs aan de grote pratijen zowel in binnen als buitenland en zowel aan behpaalde handel en aan bepaalde tuinders maken het speelveld smaller en de kweker meer als gecontroleerde slaven aan het systeem. En de handel als financiers die de logistiek mogen doen.

Tenslotte meer van hetzelfde in het schap van de gecontroleerde retail en de vakhandel definitief op achterstand.

De restanten van de planten die niet in de daghandel verkocht worden, omdat beeldveilen planten met 7 kenmerken in 4 seconden niet werkt ZIEN WIJ TERUG IN DE ACTION waar alles voor 1 euro wordt verkocht, maar dan 2 planten voor 1 euro om de competitie met de ikea en andere grootheden aan te kunnen in onze afzet.

Wat is de oplossing ?

Een speciale cooperatie NIET DOOR ROYAL FLORA HOLLAND AANGESTUURD DIE ZORGT VOOR DE VAKHANDEL.

Net als e heer van Zijverden aangaf enige weken geleden ! Er moet weer meer concurentie zijn en dus doen wij zaken met Fleura Metz ! Wij doen onze prefered suppliers in een bundell en die mogen voorals nog afrekenen via hun eigen vertrouwede leden cooperatie. Dus niet alle eiren in 1 mandje !
Data niet meer geven in vertrouwen van onze rfh ! En terecht die data is niet meer veilig !

Een promotie heffing die niet generiek wordt ingezet ! Wat gaan wij doen ? Dit geld moet terug naar de vakkweker en de vakhandel en HEEL SNEL !

EEN CALL UIT BRUSSEL WAT ZICH HIER IN DE POLDER VOLTREKT NIET IN LIJN IS MET VRIJ ONDERNEMEN EN DUS MOETEN WIJ UITEINDELIJK AF VAN DE MONOPOLISTISCHE TREKJES van royal flora holland.

Wie gaat de kat de bel aan binden ?

De leugen dat de klok die in Belgie met 30 miljoen niet meer kost dan 4,2 % waarom zou die in nederland meer kosten bij veel grotere volumes ? Dus waarom als nederlandse rozen kweker uiteindelijk met de handel samen 11 of meer procent betalen ? Als er een karretje door het gebouw gaat ? Wie kan mij dit uitleggen ?

Dat is heel simple !

De mensen op de vloer bij royal flora holland verdienen net als in de verpleging in de nederlandse zorg instellingen geen moer !

De leiding is in gevecht met zich zelf en heeft geen oog voor de patient.

De cooperatie met de leden heeft NUL CONTROLLE OP HET PROCES !
EN NOG MINDER OP DE STRATEGIE.

Net als de boeren van Campina hebben de nederlandse telers zich om de tuin laten leiden door grootverdieners en consultants die de tent leegzuigen en door nog meer mensen van buiten die het allemaal veel beter weten dan wij.

Trainingen hoe belazer en manupuleer je een kweker zijn in en doe normaal is uit.

Met dank aan het management van royal flora holland vraag ik Arie Frans ???
Wil je nog meer weten van deze mensen ?

Vertel de waarheid en ga terug naar de basis !

Fijne einde zomer nog ! Beste KWEKER en beste handelaar ! Doe zaken in vertrouwen, maar leg je eieren niet IN 1 MANDJE ! Dat is iets waar niemand beter van geworden is.

Nederlandse overheid ?

Vrij ondernemen ? Mag dat nog hier ? Of is alles in een keurschijf geprakt met regel na regel !

Bloemen en planten met gevoel in een keurschijf van regels ?

Dus hou die planten klok in stand en spreek over 3,6 % kosten en niet over 11,6 %. ALS JE DE KOSTEN NIET IN DE HAND HEBT !

Als een mini veiling het kan ? Dan kan een grote veiling het onder normale omstandigheden nog veel goedkoper !

En als je besluti de klok te sluiten en je wil geen normale randvoorwaarden vooraf zeg dit dan op het moment dat je dit besluit neemt. Verpak het niet in een 2020 verhaal met net als bij de banken iets verborgen a la een woekerpolis ! Wees dan echt transperant dan had je de herrie van afgelopen week namelijk ook al een jaar terug gehad en hadden wij eerder orde op de zaken kunnen stellen.

Tenslotte beste Arie Frans zit niet iedereen in de achterkamertjes van royal flora holland alleen voor zich zelf een gunstige deal te maken.

Fijne week gewenst !

Dank voor de heel interresante vraag Arie Frans !

Volgens Paul Barendse krijg je oorlog !
Volgens mij moet je heel snel terug naar de basis ! En net als prof. Roobeek het stelt een organisatie faciliterend naast het midden neerzetten zonder. Ego’s, maar met gevoel voor samenwerken !

Jan de Boer Barendsen Aalsmeer