De Boomkwekerij Nieuws VK ziet af van versimpelde importprocedures

VK ziet af van versimpelde importprocedures

0

De versimpelde importprocedures die het Verenigd Koninkrijk van plan was bij een no-deal-Brexit, komen te vervallen. Dat meldt de Nederlandse ambassade in Londen. Deze vraagt zich nu af of er een volwaardig importcontroleregime op komst is.

Het VK was eerder van plan maatregelen te nemen om het handelsverkeer tussen het VK en de EU te versoepelen, zoals kortere notificatietermijnen en fytosanitaire controles ergens anders dan aan de Britse grens. Die maatregelen gaan nu de prullenbak in, omdat de Britse regering alle handelspartners gelijk wil behandelen.

Onderhandelingen

De onderhandelingen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie zijn 2 maart gestart. In elk Brexit-scenario komen er Britse importcontroles, op zijn vroegst per 1 januari 2021. Tot die tijd gelden in het handelsverkeer de huidige EU-regels.

Daarnaast zet het VK volgens de ambassade in op ’snelle handelsdeals’ met de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.

Foto: Shutterstock

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar