Voorproefje HilverdaFlorist  op FlowerTrials

HilverdaKooij en Florist Holland uit De Kwakel staan dit jaar voor het eerst samen op de FlowerTrials. Onder de naam HilverdaFlorist zijn aan de bezoekers een deel van het assortiment getoond, waaronder enkele noviteiten. Het is voor beide bedrijven ook een beetje een voorproefje van de fusie die in het najaar een feit moet zijn.

In augustus 2018 is al naar buiten gebracht dat veredeling- en vermeerderingsbedrijven HilverdaKooij en Florist Holland uit De Kwakel gaan fuseren. Het bedrijf zal in Nederland vanuit één locatie gaan werken. Aan de nieuwbouw van 4 ha wordt nu hard gebouwd, waarmee de totale oppervlakte op 10 ha komt.

Meerlagenteelt

Marketingmedewerkers Lisanne Fabriek (snijbloemen Florist) en Jan-Peter Steetskamp (HilverdaKooij) maken duidelijk dat het proces al in ver gevorderd stadium is en wordt er al samengewerkt. De FlowerTrials zijn echter een prima podium elkaars netwerken, agenten en klanten beter te leren kennen.

Door het bundelen van kennis en middelen willen de bedrijven het assortiment verder verbeteren en uitbreiden. Daarnaast zal de gezamenlijke focus onder andere liggen op investeren in automatisering en innovatieve teelt- en veredelingstechnieken. Onder meer zal op de nieuwe locatie in meerlagen vermeerderd gaan worden voor gewassen die zich daarvoor lenen.

Twee noviteiten

HilverdaKooij is wereldmarktleider op het gebied van selectie, veredeling en vermeerdering van dianthus, limonium en alstroemeria variëteiten. Daarnaast veredelt, selecteert en vermeerdert HilverdaKooij ook Helleborus, Echinacea, Gypsophila en Scabiosa. Als noviteit schuift HilverdaKooij de nieuwe salvia-serie Salgoon naar voren waarbij direct diverse kleuren worden geïntroduceerd. Echt uniek noemt Steetskamp de rode variëteit. De kleuren contrasteren mooi met het groene blad en de gewenste compactheid is ook gerealiseerd.

Florist Holland veredelt en vermeerdert gerbera voor snijbloemen en potplanten. Met Garvinea, de tuingerbera, zijn ze volgens eigen zeggen vooralsnog de enige. Al sinds 2007 is de veredelaar er al mee op de markt. Sindsdien is het wilde karakter er deels uit veredeld en kan Garvinea koude doorstaan tot –5oC zolang wortels niet bevriezen. Twee nieuwe kleuren zijn aan assortiment toegevoegd een ’echte’ witte en een dubbelbloemige dieproze.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties