Wageningen vernieuwt onderzoekscentrum voor kwaliteitsbeheersing versproducten

Wageningen Food & Biobased Research heeft op 6 oktober haar vernieuwde onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing in de groente-, fruit- en bloemensector officieel geopend. In de faciliteit zijn kennis en expertise over naoogsttechnologie en agrofoodrobotica samengebracht. Bedrijven kunnen met de inzichten die zij in Wageningen opdoen, hun producten langer vers houden en voedselverspilling terugdringen.

Om wereldwijd tot duurzame versketens te komen is een multidisciplinaire aanpak nodig. In de vernieuwde onderzoeksfaciliteit zijn expertises rond de fysiologie, kwaliteit en houdbaarheid van versproducten gekoppeld aan robotica en vision-technologie. De opgedane inzichten worden door Wageningse experts en bedrijven vertaald naar methoden waarmee de kwaliteit van producten snel, objectief en nauwkeurig te meten en te voorspellen is.

Wageningen Food & Biobased Research doet al meer dan tachtig jaar, zowel nationaal als internationaal, onderzoek naar de kwaliteit van verse groente, fruit en snijbloemen. Dat heeft onder meer geleid tot innovaties zoals ’Cool – Research on the move’, ontwikkeld door Wageningse experts samen met Fontein BV. Met inzet van deze mobiele onderzoeksfaciliteit kunnen bedrijven en overheden in opkomende landen de kwaliteit en houdbaarheid van hun producten substantieel verhogen en zo nieuwe afzetmarkten aan boren.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties