Home Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Wel of niet in gesprek met milieuorganisaties?

Wel of niet in gesprek met milieuorganisaties?

0
Wel of niet in gesprek met milieuorganisaties?

De maatschappelijk betrokkenheid bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is onomkeerbaar en levert niet altijd de meest genuanceerde discussies op. Dus hoe open moet de sector zijn? Is in gesprek gaan met milieuorganisaties verstandig? De menigen daarover verschillen. Ctgb-directeur Luuk van Duijn: „Ik pleit voor gezond verstand.”

Hoe neem je de samenleving op een juiste manier mee als het gaat om de toelating van gewasbeschermingsmiddelen. Dit was het centrale thema tijdens het symposium ’Risicobeoordeling gewasbescherming en biociden: Tussen brein en onderbuik’ in het kader van het 25-jarig jubileum van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

Vorig artikel Kwekersdag zoomt in op innovatie, klimaat en duurzame keten
Volgend artikel Volgt u ook het gasloze voorbeeld van Porta Nova?
Peter van Leth is per 2001 in dienst bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Het is zijn vierde agrarische vakblad waar hij werkzaam is, na Het Loonbedrijf, De Fruitteelt en OOGST. Geboren en getogen in Utrecht lag een groene schoolkeuze niet direct voor de hand, maar bij beroepskeuzetesten op het atheneum kwamen groene opleidingsrichtingen toch steeds uit de bus. Hij koos voor de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht. En is in die boeiende sector blijven hangen, niet middenin maar vanaf de zijlijn als journalist. Eigenlijk zou hij wel alle onderwerpen willen beetpakken om over te schrijven, maar toch met enige voorliefde voor ondernemerschap, personeelsbeleid, jong talent, gewasbescherming en veredeling.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties