Westlandse telers mogen alle locaties samenvoegen voor WOZ

Westlandse bedrijven mogen voortaan verschillende locaties van hun bedrijf – ongeacht de ligging binnen Westland – samenvoegen tot één WOZ-locatie. Dat heeft het college van B&W besloten. Door dit besluit hoeven tuinbouwbedrijven met meerdere locaties in Westland minder energiebelasting ’ODE’ (Opslag Duurzame Energie) te betalen aan de rijksoverheid.

 

Glastuinbouw Nederland en VNO-NCW Westland-Delfland verzochten het college deze maatregel te nemen, vanwege de grote nadelige financiële effecten die de glastuinbouw ondervindt van de duurdere landelijke energiebelasting. Het collega nam het besluit mede vanwege de economische gevolgen van  de uitbraak van het coronavirus COVID-19. De op internationale handel gerichte economie van de gemeente Westland is namelijk extra kwetsbaar voor wereldwijde crises, aldus de gemeente.

De WOZ-maatregel past in deze strategie waarbij gemeente Westland momenteel samen met de andere Greenport-gemeenten het kabinet vraagt om extra ondersteunende, sectorale, maatregelen te treffen.  Glastuinbouwwethouder Abee realiseert zich dat er veel méér nodig zal zijn om de effecten van de huidige coronacrisis te ondervangen. „Wij zoeken daarbij nadrukkelijk de samenwerking met het Rijk, medeoverheden en brancheorganisaties.”

Bedrijven die voor deze WOZ-maatregel in aanmerking komen, kunnen zich melden bij de gemeente via 14 0174 of info@gemeentewestland.nl.

Foto: Shutterstock
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties