Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Wetgeving stimuleert én stagneert spuittechniek

Wetgeving stimuleert én stagneert spuittechniek

0

Op het event Tech Talks Spuittechniek in World Horti Center op 11 februari werd wel duidelijk dat wetgeving wat betreft innovatie in spuittechnieken tuinders frustreert. Het zet echter ook aan tot innovatie zoals akkerbouwers en andere buitentelers hebben ervaren. Ze zijn nu onder meer in staat de drift bij spuiten met 99% te reduceren.

Spuittechniek blijkt een actueel thema te zijn; binnen een week was het event Tech Talks Spuittechniek volgeboekt. Ruim 150 telers uit de bloemen-, groente- en potplantensector en beleidsmakers kwamen 11 februari bijeen in Naaldwijk bijeen. Samen hadden zij één gemeenschappelijke vraag: wat is de beste spuittechniek voor hun gewas? Het maakt namelijk niet uit wat je teelt, iedere teler zal beamen dat een uitdaging is om “de belager” van het gewas te bereiken én te bestrijden.

World Horti Center, Glastuinbouw Nederland, ZLTO, Innoseta en Demokwekerij Westland sloegen de handen ineen om antwoord te geven op de vraag hoe een teler het meest effectief en efficiënt gebruik kan maken van spuitapparatuur. Lees een verslag daarover volgende week in de Bloemisterij.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar