‘Wij willen real time foto’s’

Flora Futura houdt de vinger aan de pols bij de plannen van Royal FloraHolland om landelijk te gaan veilen. Tegen digitalisering van het veilproces is de vakvereniging niet. Maar ze kan zich niet vinden in de invulling van RFH’s plannen. Het gaat te snel. Belangrijk twistpunt: de foto’s. Flora Futura pleit voor real time foto’s van de aanvoer. Die foto’s moeten in een fotostraat op de veiling gemaakt worden.

Flora Futura is op sommige onderdelen betrokken bij de ambitie van RFH om landelijk te veilen en fulfilment door te voeren. Zo is de vakvereniging voor kopers en kwekers betrokken bij Showcase Eelde en de challenge van RFH om de productfoto’s te verbeteren. In de challenge daagt de veiling acht bedrijven uit om een technologische oplossing te vinden voor de foto’s op de klok.

Optimale beleving

Royal FloraHolland legt de verantwoordelijkheid voor de foto’s bij de kwekers. Dit is tegen het zere been van Flora Futura.

„Wij willen real time foto’s zodat we een optimale beleving aan de klok hebben, impulsaankopen kunnen blijven doen en dat de klok een etalagefunctie blijft behouden”, zegt Frank Timmermans.

De lijnrijder uit Brabant is voorzitter van Flora Futura. Voor hem is het ook van belang dat hij meerdere klokken tegelijk kan blijven volgen. Bij landelijk veilen komen er misschien 30 klokken. Dat is te veel. Hoe moet iemand die alleen koopt op 30 klokken kopen? Ik houd er nu 10 bij, als er 30 zijn dan kan ik dat niet meer bijhouden.” (..)

Klik hier om het hele verhaal te lezen in het digitale magazine van de Bloemisterij.

En klik hier voor een artikel over RFH’s routemap naar het landelijk veilen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties