Willie en Geert, twee vrolijke plantenkwekers ’uut’ Drenthe

Willie Waninge heeft altijd met veel plezier getuind in Drenthe, en nog steeds. Eerst in Erica nu in Klazienaveen. Zover hij weet is hij een van de weinige, of misschien wel enige, glastuinder die in de regio zijn roots heeft.

Op de hoofdlocatie heeft Willie Waninge een patiotuin aangelegd. Een ruimte waar hijzelf heel vaak vertoeft, maar ook om klanten te ontvangen in een mooie lichte omgeving in plaats van een donkere, officiële vergaderruimte.

De bewering dat beide glastuinbouwgebieden verpauperen, spreekt hij resoluut tegen. Oké, er heeft een kaalslag en professionalisering plaatsgevonden maar waar niet, is zijn oordeel. De huidige ondernemers in het gebied doen niet onder voor collega’s in andere glastuinbouwregio’s. En mede door een ’sloopregeling’ vanuit de gemeente bloeit het gebied weer op en zijn glastuinders aan het uitbreiden.

Geert ’uut’ Drenthe

Op de Trade Fair Aalsmeer, november 2019, heeft Waninge vrolijke plantenkweker Geert ’uut’ Drenthe geïntroduceerd. Geert is de nieuwe bedrijfsuitstraling van Drenthe Flowers. Allereerst alleen met een leuke folder met verzorgingstips en achtergrondinformatie over het assortiment. Inmiddels is Geert terug te vinden op steeketiketten en op hoezen.

Wille Waninge vindt het te veel gezegd dat hij model heeft gestaan voor Geert. „Maar hij past wel bij ons bedrijf. Doe normaal dan doe je al gek genoeg, is ons motto. Voor onze deur geen dure auto’s.”

Als eerste reactie op minder verkoop door de coronacrisis is Waninge begonnen met huisverkoop onder ’Planten van Geert’, wat al langer op de webshop wordt gedaan. Beide zijn een succes.

Waninge vindt het te veel gezegd dat hij model heeft gestaan voor Geert. „Maar hij past wel bij ons bedrijf. Doe normaal dan doe je al gek genoeg, is ons motto. Voor onze deur geen dure auto’s.”

Een uitgebreid artikel over het bedrijf Drenthe Flowers is deze week te lezen in het Vakblad voor de Bloemisterij. Online kunt u het vinden via deze link (inlog vereist)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties