Wordt gevraagd: het anti-hooikoorts boeket

Voor zogeheten anti-hooikoortsboeketten blijkt een markt te zijn, ziet Bloemenbureau Holland in het Verenigd Koninkrijk. Daar blijken boeketten die zijn samengesteld van snijbloemen die pollenarm zijn aan te slaan bij hooikoortspatiënten.

In het Verenigd Koninkrijk zijn via de website Funnyhowflowersdothat.co.uk boeketten geïntroduceerd die laag scoren in pollen, meldt marketingmanager Chanel de Kock. Daar bleek vraag naar te zijn. Dat zit hem ook in het feit dat hooikoorts niet langer een voorjaarskwaal is. De symptomen strekken zich bij patiënten steeds vaker uit over de zomer en de herfst, mede ingegeven voor de warmere zomers en de zachtere winters.

BBH heeft een lijst samengesteld met snijbloemen die bekend staan om hun lage pollenfactor. Zo leveren rozen en irissen verrassend weinig vervelende reacties op, net als Astrantia, duizendblad en leeuwenbek. Samen met de Britse bloemistenketen Grace & Thorn in Londen zijn diverse hooikoorts vrije boeketten gemaakt om te onderstrepen dat seizoensgebonden klachten nog steeds verzacht kunnen worden met een mooi boeket, aldus De Kock.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties