Zeven organisaties aan de slag met routekaart ’12 x groener’

  Een zevental organisaties dat zich inzet voor een natuurinclusieve samenleving bundelt de krachten om dit doel sneller te realiseren. Met het oog op de Omgevingswet die op 1 januari 2022 ingaat, werken zij aan een routekaart genaamd 12 x groener. Aankomende september zal deze worden aangeboden aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

  De samenwerkende organisaties zijn Stichting De Groene Stad, Doorzaam Door, NL Greenlabel, het ministerie van LNV, ExpoProof, Stichting Steenbreek en Heijmans. De routekaart waar zij aan gaan werken zal twaalf innovatieve projecten binnen de thematiek van de Omgevingswet uitlichten. Dat zal één project per provincie zijn, vandaar het totaal van twaalf projecten. Thema’s die aan bod komen zijn klimaatadaptatie, duurzaamheid, natuurinclusiviteit, biodiversiteit en gezondheid.

  Deze projecten worden voor de routekaart gefilmd. Het idee is dat op die manier kan worden geïllustreerd dat er door samenwerking van verschillende partijen meer te bereiken is binnen het kader van de Omgevingswet. De overhandiging van de routekaart aan de minister van LNV vindt plaats op de vakbeurs Openbare Ruimte, 22 en 23 september in de Jaarbeurs in Utrecht.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties