Zuid-Holland wil verbreding A20 maximaal twee jaar versnellen

Zuid-Holland wil de verbreding van de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda met maximaal twee jaar versnellen. De provincie wil dat bereiken door de kosten daarvoor vanuit de regio te financieren. De verbreding naar twee keer drie rijstroken kan dan eerder starten dan in 2023, het jaar waarin het Rijk met geld over de brug komt.

Foto: Shutterstock

De A20 is een cruciale route voor het internationale goederenvervoer tussen Rotterdam en Duitsland. Het deel tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda is een groot knelpunt waar dagelijks lange files staan.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft voor de aanpak van de A20 €175 miljoen gereserveerd. Dat geld komt echter pas in 2023 beschikbaar. Door de realisatiekosten voor te financieren, kan het project met maximaal twee jaar naar voren worden gehaald. De provincie en de betrokken gemeenten (Zuidplas, Gouda, Waddinxveen, Rotterdam, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk) hebben toegezegd bij te dragen in de kosten van de versnelling. De toezeggingen gelden onder voorbehoud van goedkeuring door gemeenteraden en Provinciale Staten.

Een besluit over versnelling van de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda wordt vastgelegd in een te sluiten bestuursovereenkomst tussen I&W en de regio in januari 2019.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties