Zwitserse firma neemt Vergeldt & Bouten Boomkwekers over

  Vergeldt & Bouten Boomkwekers bv uit Lottum is overgenomen door Häberli Fruchtpflanzen AG, onderdeel van de Zwitserse ’bloemenfamilie’ Rutishauser.

  Dinsdag is de overname notarieel vastgelegd, vanmorgen (woensdag) is het personeel van beide bedrijven erover ingelicht. De overname is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020. Vergeldt & Bouten Boomkwekers is nu een zelfstandige dochteronderneming van Häberli, dat in Zwitserland groot- en kleinfruit-planten produceert voor voornamelijk tuincentra en bouwmarkten in Zwitserland en de EU.

  Met de overname breidt ’Die Blumenfamilie Rutishauser’, zoals het familiebedrijf zich profileert vanwege zijn productie van tulpen en potplanten, zijn activiteiten op het gebied van fruitplanten verder uit. Vergeldt & Bouten zijn immers ook gespecialiseerd in deze planten, en verkopen deze in bijna alle EU-landen en Zwitserland.

  Vergeldt & Bouten Boomkwekers bv blijft gerund worden door de oprichters, de zwagers Carl Vergeldt (54) en Twan Bouten (56). Met de overname door de Zwitserse firma, is voortzetting van het bedrijf in een vroeg stadium georganiseerd.

  (vlnr) De broers Bruno en Urs Rutishauser, en de zwagers Twan Bouten en Carl Vergeldt op de kwekerij in Lottum.

  Meer over de overname, de vorige en de nieuwe eigenaren, binnenkort in De Boomkwekerij.

  Foto: Arno Engels

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties