Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Eigen afzet niet begonnen uit onvrede met veiling

Eigen afzet niet begonnen uit onvrede met veiling

0
Eigen afzet niet begonnen uit onvrede met veiling

Afzet via de veiling kan Gerrit Aarninkhof nog wel eens missen, maar zijn solitair gelegen glastuinbouwbedrijf in Denekamp leende zich er uiteindelijk toch beter voor om de afzet geheel in eigen hand te nemen. Binnen een straal van 80 tot 100 km heeft het bedrijf een regiofunctie opgebouwd met onder meer een goed draaiende webshop.

Nog even snel een order maken, daar doet Gerrit Aarninkhof bij vaste klanten niet moeilijk over. Sinds hij de afzet van zijn gewassen geheel in eigen beheer heeft genomen, is dit een van de consequenties waarvan hij zich terdege bewust is. „Dan komt het neer op adequaat leveren. Wij hebben inmiddels een naam opgebouwd met leveren van vers product en dat houden we graag zo”, redeneert Aarninkhof.

Aarninkhof teelt zijn potplanten met de seizoenen mee, te beginnen met vroege voorjaarbloeiers als primula, myosotis, ranonkel en violen. Daarna breekt een lange periode aan met geraniums, stekperkgoed en perkgoed uit zaad. Tegen de zomer wordt het tijd voor onder meer bolchrysanten, lavendel en celosia om vervolgens het jaar uit te luiden met najaarsviolen.

Vorig artikel Special: Handelspolitiek trekt wissel op bloemenhandel
Volgend artikel Laatste kans voor extra vrachtvluchten op Schiphol
Peter van Leth is per 2001 in dienst bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Het is zijn vierde agrarische vakblad waar hij werkzaam is, na Het Loonbedrijf, De Fruitteelt en OOGST. Geboren en getogen in Utrecht lag een groene schoolkeuze niet direct voor de hand, maar bij beroepskeuzetesten op het atheneum kwamen groene opleidingsrichtingen toch steeds uit de bus. Hij koos voor de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht. En is in die boeiende sector blijven hangen, niet middenin maar vanaf de zijlijn als journalist. Eigenlijk zou hij wel alle onderwerpen willen beetpakken om over te schrijven, maar toch met enige voorliefde voor ondernemerschap, personeelsbeleid, jong talent, gewasbescherming en veredeling.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties