Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Special: Handelspolitiek trekt wissel op bloemenhandel

Special: Handelspolitiek trekt wissel op bloemenhandel

0
Special: Handelspolitiek trekt wissel op bloemenhandel

Lange tijd was wereldwijd het streven om zoveel mogelijk landen met zo weinig mogelijk belemmeringen handel met elkaar te laten drijven. Dit multilaterale handelssysteem waar aanvankelijk de GATT en sinds 1995 de WHO de grote animator van is, begint scheuren te vertonen. Een aantal landen ziet niet langer de voordelen. Denk aan de VS. Dichter bij huis staat de EU onder druk. Wat betekent dit voor de internationale bloemenhandel?

Take back control’, was de slogan van de brexitcampagne in de aanloop naar het EU-referendum van 23 juni 2016. Veel inwoners van het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben bezwaren tegen het VK-lidmaatschap van de Europese Unie (EU). Zo willen ze grip op immigratie en hun eigen wetten ontwerpen waarover eigen rechters oordelen. In het referendum stemde 52% van de Britten voor vertrek uit de EU. Brexit was een feit.

Vorig artikel Gloednieuwe oranjerie voor kuipplanten Mattemburgh
Volgend artikel Eigen afzet niet begonnen uit onvrede met veiling
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties