Bloemig! keert terug in Kasteeltuinen Arcen

Het bloemenfestival Bloemig! vindt voor de tweede keer plaats in Kasteeltuinen Arcen. Van donderdag 3 tot en met maandag 7 september staat bloemen in al hun vormen, kleuren en geuren in de spotlights. Topbloemisten en studenten uit de omgeving werken mee aan deze tweede editie.

Tijdens een route door het park ontdekken bezoekers bloemcreaties, die verwerkt zijn in het decor van de tuinen. Ook in de kamers van het kasteel komen arrangementen te staan. Vanwege het wegvallen van veel bloemenevenementen door de coronamaatregelen dit jaar wil Kasteeltuinen Arcen de sierteeltsector met Bloemig! ondersteunen en kwekers de kans bieden om hun producten te tonen.

Aan het event werken topbloemisten, onder wie Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van De Kogeldistel, Lily Beelen van Just Lily en Peter Daemen van Peter Daemen Floral Designs, samen met leerlingen van het Citaverde college Horst. Veel van deze meesterbinders komen uit de directe omgeving. Ook de snijbloemen komen van kwekers uit de regio, waardoor er met de meest verse producten wordt gewerkt. Ook geven de professionele  bloembinders elke dag demonstraties bloemschikken.

Reserveren verplicht

Bloemig! vindt plaats van 3 tot en met 7 september van 10.00 tot 18.00 uur in Kasteeltuinen Arcen. Het vooraf online kopen van een ticket of reserveren van een tijdslot is verplicht.

Bron en foto’s: Kasteeltuinen Arcen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties